top of page
veckans tecken 2.png

VI HANDLEDER OCH UNDERVISAR BARN OCH VUXNA I KOMMUNIKATION MED HJÄLP AV TECKEN OCH BILDER

Tecken som stöd och bildkommunikation

Företaget TeckenSandra OY grundades år 2009 och har sedan dess utvecklat ett starkt kunnande inom kommunikation med specialbehov. Vi erbjuder undervisning och handledning i tecken som stöd, teckenspråk, bildkommunikation och elektroniska hjälpmedel. Våra tjänster riktar sig till familjer, privatpersoner, daghem, förskolor, skolor, boendeenheter och andra aktörer. Vi arbetar mycket ute på fältet och kan erbjuda våra tjänster både i klientens hem och vardagsmiljöer, samt på distans.                  
 
Våra tjänster erbjuds på svenska, finska, engelska och teckenspråk.
 
Vi arbetar främst inom Nyland och samarbetar med 11 olika kommuner och städer i området.

Vad gör vi?

Vi handleder och undervisar i, samt föreläser om stödtecken, bildkommunikation och bildstöd, användning av dessa, samt hur man i vardagen kan använda sig av dem på ett nyttigt och målinriktat sätt. Vi erbjuder våra tjänster åt privatpersoner, serviceenheter, småbarnspedagogiken, skolor samt andra professionella aktörer som arbetar med målgruppen. Samarbetspartners vi har är till exempel fysio-, tal- och ergoterapeuter.

IMG_0216-2.jpg

Hur vi arbetar

I vårt arbete står klienten alltid i centrum.

 

Vi planerar alla våra föreläsningar, undervisningstimmar, sago- och sångstunder på förhand. Vi skräddarsyr våra undervisningstimmar efter klientens unika behov. Genom att exempelvis följa de olika årstiderna via teman kan vardagliga situationer anpassas till språkstödet.

 

Vi använder ett bildkommunikations program

där vi skapar material för undervisning och vi gör även material anpassat för varje klient.

​

Våra sång- och sagostunder följer alltid samma upplägg. Genom detta kan barnen lättare följa med och vet vad vi kommer göra tillsammans.

​

Vi använder oss av inlärningsfrämjande interaktiva metoder, spel, lekar, sånger för att göra inlärningen rolig och lätt.

​

Kundens respons:

" Vi vill ännu poängtera den glädje som Sandra givit både personal och barn med sin ljuvliga personlighet. Sandra är en fenomenal rollmodell för oss alla. Tack för denna möjlighet. "

teckna-sandra-heart.jpg

Samarbete

Vi har gemensamma projekt med olika aktörer inom kultur-, litteratur- och stödteckenbranschen.

Vi samarbetade med Luckan r.f, där vi handledde personalen i ett teaterprojekt med att integrera tecken som stöd och bildkommunikation i deras produktion.  

​

Tillsammans med Otava och Hatten Förlaget samarbetar vi genom Babblarna böcker och dess material.

 

Hos Svenska kulturfonden kan aktörer inom småbarnspedagogiken och skolvärlden ansöka om kulturpaket  "Kultur på dagis" eller  "Kultur i skolan". Med hjälp av kulturpaketets anslag kan vi komma på besök till just er verksamhet. Ansökan till Svenska kulturfondens erbjudna kulturpaket är fortlöpande och kan ansökas om under hela verksamhetsåret. 

 

Vill du också samarbeta med oss?

babblarna_hemsida.jpg

Lär dig tecken

Lär dig tio nya tecken som du kan använda i ditt jobb eller i vardagen. Tecken som stöd gynnar alla oavsett ålder. Ladda ned gratis video!

bottom of page